Cannibal Ferox – Film anbefaling

cannibal topGreen Hell genren er hovedsageligt kendt for mudder, nøgne mennesker, bloddryppende ydmygelse og snuff lignende realisme. Men ser man dybere end de lemlæstede kroppe og mudderindsmurte kvinder, er værkerne oftest en skarp kommentar til markedskræfternes udbytning og kapitalistiske “Live and let Die” filosofi. Gennem det ultimative og evige tabu som kannibalismen er, oplever vi skønheden i naturens brutalitet og menneskets udbytnings virkelighed. Cannibal Ferox er en exploitation åbenbaring og et “Green Hell” manifest af dimensioner.
cf-gh_shot6l
I Cannibal Ferox følger vi de 3 universitets studerende Rudy, Gloria og Pat på deres rejse ind i Paraguays dybeste jungle. De ønsker at bevise Glorias teori om at kannibalisme er en race-imperialistisk myte. Dybt i junglen møder trioen narkogangsterne Mike og Joe og så bryder helvede løs!

Mike forfører den naive Pat, og i deres orgie af sex og kokain opmuntrer de hinanden. Det hele kulminerer i en poetisk og elegant filmet scene hvor parret i deres narko inducerede kådhed voldtager og dræber en indfødt pige. Som filmen skrider frem, bliver det klart at de to forbryderes egentlige mission i junglen er at drage fordel af de indfødtes tillid til den hvide mand, for der igennem at aftvinge dem underkastelse til udvinding af smaragder og kokain.
2njv6hfVoldtægten og mordet på den unge pige bliver imidlertid dråben der får bægeret til at flyde over. De indfødte rejser sig mod deres hvide undertrykkere og med et bliver jægeren den jagede. Efter en brutal tilfangetagelse befinder vores hovedpersoner sig nu i et inferno af hævn-tortur og seksuel ydmygelse. I et sandt orgie af klassisk green hell realisme konfronteres beskueren med den skamfulde tilfredsstillelse ved retfærdig hævnvold.

Mike får penis skåret af og torteres til døde. Pat bindes og strippes og kroge sættes gennem hendes bryster. Mens Pat forbløder tvinges pigerne til at overvære kannibalerne spise Mike.
ferox5Filmen slutter med en chokeret og nedslidt Gloria der kommer tilbage til civilisationen efter en dramatisk flugt. Her afslutter hun sin disputats og udgiver bogen Kannibalisme: Aflivning af en myte. Bogen giver en fuldstændig beskrivelse af hvad der skete, herunder også en analyse af den hvide imperialisme og dens indvirkning på de oprindelige folk.
En flot omend ubehagelig rejse tilbage til en tid, hvor Italien aspirerede til titlen Europas Hollywood.
Cannibal Ferox er et mesterværk, intet mindre. Traileren siger alt!

Bjerre Sebelius

REVIEWS AND RECOMMENDATIONS