E, The Incredibly Strange History of Ecstasy

girl-takes-ecstasy-pill-i-007E, Danse kiks, X, Molly, Burgere, Mandy, Kiks, Emma, Cadillac, Batman, California sunrise, Essence, Empathy, Love pills, Pelikaner, Smileys, XTC, Disco biscuits, happy pills, X, doves, wobbly eggs,  Adam, ecstasy… kært barn har mange navne.

[3,4-Methylenedioxymethamphetamine]
MDMA har siden sin udbredelse ændret livet på både godt og ondt for millioner af mennesker.

Ikke siden LSD og hashens udbredelse i 60’erne har et psykedelisk stof haft så stor social og kulturel værdi. En katalysator for kreativitet, empati og kærlighed. Ecstasy ændrede musik, mode, design og hjælp en hel generation af ravere til at frigøre sig fra reaktionære mønstre og heteronormative lænker.

En lille pille der med afsæt i undergrundens club-scener ændrede hele samfundet – for evigt.

E, the incredibly strange history of ecstasy belyser alle sider af MDMA. Fra Anton Köllischs opdagelse i et tysk laboratorium i 1912, over anvendelsen i 70’ernes psykoterapi, til 80’ernes bøsseklubber i New Yorks undergrund og frem til den dag det hele springer i luften på de Britiske dansescener. Rave kulturen og den lille pille spreder sig til hele verdenen.

ravemoodboard

Det her er en af de mest omfattende bøger skrevet om den lille pille og dens enorme indflydelse på den kulturelle udvikling. Med over 200 farvefotografier og illustrationer imponere bogen, der ikke mindst byder på et flot og meget detaljeret katalog over de mest populære og usædvanligt dekorative piller. Spændende analyser med illustrationer af dansekulturer og mode. Fra smileys og bandanas til buffalo- sko, glowsticks og kunst. Til indflydelsen på film, tv, bøger, tegneserier og stort set alle andre medier.

Marc Almond etablerede via Cindy Ecstasy de første forsynings net af XTC til Europa.

Marc Almond og David Ball etablerede via New York pusheren Cindy Ecstasy, de første forsynings linjer af XTC til Europa. Marc Almond betretter i bogen om hvordan Ecstasy dannede fundament for hans kunstneriske vision og formede ham som menneske.

Bogen indeholder udover et farvestrålende galler af rave flyers, også vigtige kapitler med aspekterne af de fysiske, emotionelle og psykiske følger af ecstasy. En lang række brugere af ecastecy fortæller i spændende interviews, om stoffets enorme betydning på deres liv.

Vi får her et indblik i stofkulturen, med rave institutioner som Ibiza og Goa, samt de mange forgæves forsøg fra internationale myndigheder, på at standse rave kulturen og stoppe MDMA. Dette er den mest omfattende bog skrevet om dette forunderlige og populære, men dog stadig forbudte stof.

Pierre Statin

E, THE INCREDIBLY STRANGE HISTORY OF ECSTASY

12095337-240x240Forfatter: Tim Pilcher
Format: Paperback, 192 sider
Forlag: Running Press
Sprog: Engelsk

Nærmeste Forhandler:
www.Sleazeoteket.dk

Af samme forfatter:
The Cannabis Cookbook
Pilcher’s Marijuana Miscellany

SE & HØR DJ STETHOSCOPE ODE TIL ECSTASY HER


FURTHER READING