Kvindebilleder Part 1 – Griselda Blanco

3a19e8f1c93f40449774a8e471d6e38b

Griselda Blanco Aka. La Madrina / The Black Widow / Cocaine Godmother / Queen of Narco-TraffickingCocaine Cowgirl / La Cocaina Madrina / Vedova Nera. Queenpin Griselda blev født i Cartagena (Colombia), hvorfra hun og hendes mor, Ana Lucía Restrepo, flyttede til Medellín da hun var tre år gammel.
Blanco starte tidligt sin kriminelle karriere og i en alder af 11 år iværksatte hun kidnapninger, afkrævede beskyttelses penge og var i forbindelse med inkassering af en løsesum involveret i skuddrabet på et barn fra kvarteret.

Griselda-Blanco1Ved konfirmations alderen var Griselda gentagende gange taget i varetægt for en lang række mindre lovovertrædelser heriblandt lommetyveri. Blanco løb hjemme fra som 14 åring og ernærede sig ved prostitution og bedrageri.

Blanco giftede sig med sin første mand, Carlos Trujillo som 20 årig og fik i alt 4 sønner Dixon, Uber, Osvaldo og Michael Corleone.

Dette blev starten på en lang række, lad os bare sige mislykkedes ægteskaber, alle med dødelig udgang. Heraf hendes ‘Black Widow‘ øgenavn.
Det var hendes forhold til disse mænd, hendes berygtede temperament og meget tidlige forbindelser til Escobar der gav hende en fordel på den ellers mandsdominerede kokain scene.

Blanco var pioner på den Miami-baserede kokain scene og regerede Floridas underverden op gennem 1970’erne frem til begyndelsen af 1980’erne. Madrina di Cocaina var Miamis mægtigste narkobaronesse og et vigtigt medlem af Medellin-kartellet, men kom dog på dårlig fod med organisationen da hun lod en niece af Ochoa familien, en del af Medellin-kartellet, Marta Saldarriaga myrde.

Uenighed om betingelserne for en kokain leverance leder til Martas “uheld”. Blanco planlagde at sige, at hun aldrig havde modtaget forsendelsen og den unge dame forsvandt med både den og finanserne. Da den medtagede og livløse kvindekrop blev fundet i en grøftekant i det sydlige Florida blev der åben jagt på Vedova Nera. Hun blev sendt på “ferie” og måtte gå under jorden for en tid.

129858962038213306300101197_GRISELDA_BLANCO

Miss Blanco spillede en central rolle i den Amerikanske historie om narkohandel og var nøglefigur på kokain scenen i Miami og byer over hele USA. I midten af 1970’erne etablerede hun og hendes anden mand, Alberto Bravoen, et magtfuld kokain kartel, der med base i Florida kontrollerede kokainhandlen og store dele af den Amerikanske underverdenen. Romancen med Alberto fik en ende i april 1975 hvor Blanco og 30 af hendes ansatte blev dømt for omfattende kokainhandel. Dengang den største kokain sag i Amerikansk historie.

30e8fdcc3129f11ecfe3d0a769f2d511Griselda flygtede til Colombia før hun nåede at blive arresteret. Herfra styrkede hun sin magt og i slutningen af 1970’erne vendte Den Sorte Enke tilbage til Miami.

Tilbagekomsten til USA blev starten på massemordene, det der senere blev kendt som The Miami Drug War
Griselda var involveret i stort set al bande og narko aktivitet i 70’erne og begyndelsen af ​​80’erne. Den vold der plagede Miami i perioden​​ hvor kokain fortrængte marihuana omtales også som The Cocaine Cowboy Wars.

Den lovløse og korrupte atmosfære af løssluppenhed der herskede, primært omkring Blanco og hendes lakajer førte til at gangsterne bliver døbt “Cocaine Cowboys“. De flamboyante forretnings metoder, den dekadente livsstil med et passioneret hævn-ideologisk moralkodeks, gav mindelser til det vilde vest og Griselda fik tilnavnet Cocaine Cowgirl.

scarface-fix-list-life

Scarface, fiktionens svar på Griselda Blanco. For nutidens unge er denne film hvad woodstok dokomentaren er for 68 generationen

Queenpin Griseldas distributionsnet strakte sig over hele USA og indbragte over US $ 80000000 om måned. Den innovative forretnings succes tilføjede enorm velstand til Florida og næsten dagligt åbnede nye hoteller, casinoer og beværtninger.

Miamis forretningsliv blomstrede og Bianco kunne derfor i mange år, om man så må sige, køre friløb. Stort set alle myndighedspersoner og borgere i Miami var berørt af kokain handlen og i mere eller mindre anden grad på Gudmoder Griseldas løn eller skyldner liste.

Blanco var åbenlyst bi-seksuel og havde et væld af elsker(inder). Dog endte de fleste mandlige romancer med voldsom død, ofte opsat i spektakulære scenarier. Blanco er angiveligt ansvarlig for op mod 200 mord i Colombia, Florida, New York og Californien. I løbet af denne tid havde 25 procent af alle lig der blev bragt til lighuset skudsår fra automatiske våben affyret af Blancos folk. På et tidspunkt afstedkom organisationens aktiviteter, så mange døde kroppe, at retsmedicineren var nødt at til at leje køle-faciliteter hos den lokaleBurger King, for at kunne klare presset.

cocaine-cowboys2-pDen Sorte Enke stod bag offentlige attentater og likvideringer ved højlys dag. Travle indkøbgader, myndighedskontorer, restaurationer og private adresser dannede kulisse til Baronessens blodige togt. Et amokløb der understregede Griseldas koldblodighed og hendes magt. Med sans for iscenesættelse anrettede regenten spektakulære angreb og navnlig attentatet med en gammel bajonet fra 1. verdenskrig, hvor en rival fik halsen skåret over ved sin ankomst til Miami lufthavns terminal, cementerede hendes tittel som Gudmoder

I dokumentarfilmen Cocaine Cowboys II: Hustlin’ with the Godmother, fortæller Griseldas tidligere elsker, Charles Cosby om hvordan hun allerde som 14 årig stop bag kidnapninger, afpresning og mord. Se Trailer sidst i artiklen
Fortsættes næste side…