Film fokus#4 Kvindelejr

lejr
Mit første møde med kvindernes omklædningsrum var i selskab med min mor. Kombinationen af svømmehallens gul klinkede vægge, dampen og de nøgne ubarberede kvindekroppe, satte noget i gang i mit barnesind. Det var ydmygende og forfriskende på en intimiderende og dragende facon, og det stimulerede mit kreative center på en for mig hidtidig ukendt måde.
prison-a-go-goKulminationen på dette omklædningsrums inducerede drømmebillede kom, da jeg senere i skoleårene blev forment adgang til pigernes omklædningsrum og følgelig var henvist til at lure i det skjulte. Det burde have knust mig, men i stedet inspirerede det en opvågnen. For hvad foregår der egentlig i pigeomklædningsrummet, når jeg ikke er tilstede? Slås de? Dyrker de samleje? Hvordan fungere hierarkiet i en afklædt kvindeverden uden mænd?0000229755Grundet polititilhold blev jeg nødt til at søge svaret i filmens verden. Her fandt jeg det i kvindelejr-filmens voldsforherligende softcore univers. Kvindelejr film er Fluernes Herre, udspillet i et kønsbegrænset rum. Smukt og råt på en og samme tid. Nedenfor er et par af de kvindelejr-film der har haft størst betydning for mig.

imagesMan kan ikke sige kvinde-lejr uden også at sige Laura Gemser.

Emmanuelle i Kvindefængslet Aka Violenza in un carcere femminile Aka
Womensemmanuelle Prison Massacre” Aka Emmaneulle In Hell er ikke bare en af de bedste lejr film, men også den bedste i serien om undercover journalisten Emmanelle.

Emmanuelle i Kvindefængslet er uforfalsket kvindefængsels realisme og genre-dronningen skuffer ikke i denne grusomme, seksuelt depraverede tugthus tragedie. Bag fængslets mure, hvor vor heltinde er gået undercover, udsættes hun endnu en gang for sadistisk tortur og seksuelt betonet ydmygelse i jagten på sin historie.

Ligesom med Laura Gemser kan man heller ikke sige kvindelejr uden også at fremhæve Diane Thorne.

Ilse – Slagteren Fra Junglefængslet Aka. Greta, Haus Ohne Männer / Ilsa The Wicked Warden / Greta The Mad Butcher / Ilsa Ultimate Power

Wicked_Warden_Danish_VHSI Jess Francos depraverede lejr vision og psykedel-erotiske bidrag til Ilsa sagaen, Ilse – Slagteren Fra Junglefængslet, indtages hovedrollen, som den onde og storbarmede afretter, af opdrager ikonet Dyanne Thorne. Denne gang finder vi dominans-dronningen som inspektør for et mental-hospital for unge kvinder med sex-relaterede lidelser, forsaget af lesbisk begær og nymfomani.
Ilse er personificeringen af vellyst og kvindelig sadisme. Iført høje støvler, ridebukser og stram skjorte, gør Dyane Thorne Ilsa Slagteren fra jungle fængslet til et smukt og unikt bidrag til genren.

Isoleret i den dybe jungle udnyttes pigerne af Ilsa og hendes vagter. Bag de låste døre udlever Ilse sine lesbiske fantasier og pigerne tvinges til at deltage i voldtægts pornooptagelser med mandlige indsatte. De nøgne pigers lidelse skildres smukt gennem Jess Francos sado-erotiske øjne. Med chokterapi, plasticpose, tegnestifter og en aften med drengene fra det lokale fængsel, kulminerer filmen i den store finale, hvor Ilsa ender som frokost for de unge piger.
dyannethorne1Dyanne Thorne og Laura Gemser er hinandens modpoler og komplimenterer hinanden smukt som yin og yang. Med Ilsa den militaristiske sado-opdrager, og Emmanuelle det altid villige offer.